Antoni Gaudí, Editorial Kalandraka

Molt agraïda al jurat del VII Premi Internacional Compostela Àlbum Il·lustrat 2014 que “per la seva qualitat”, va recomanar l’edició del projecte “Antoni Gaudí”. La menció ha comportat la publicació de l’àlbum infantil ilustrat disponible aquesta primavera en diferents llengües, entre elles el gallec, català, castellà i anglès.

El concurs VII Premio Internacional Compostela forma part d’una campanya d’animació a la lectura que organitzen anualment el Departament d’Educació de l’Ajuntament de Santiago juntament amb l’Editorial Kalandraka. Al concurs s’hi van presentar 255 treballs procedents de 21 països. L’obra “Ícar” de Federico Delicado, va ser distingida amb el premi, dotat amb 9.000 euros i la publicació en les cinc llengües peninsulars. El jurat va estar format per João Vaz de Carvalho,  Fina Casalderrey, Àngels Abelleira, Manuela Rodríguez , Xosé Manuel Rodríguez-Abella i María Castelao.

“Antoni Gaudí” és un àlbum il·lustrat molt pedagògic amb l’objectiu d’apropar la cultura als infants i, més concretament, acostar-los al món de l’art i l’arquitectura, essent al mateix temps una eina útil per als pares per acompanyar-los al llarg de l’aprenentatge. El llibre també és una petita guia turística de l’obra de Gaudí per després, realitzar una visita familiar a les diferents obres. Un exemple molt singular són les guardes del llibre: un petit mapa de Barcelona, on apareixen les principals obres de l’arquitecte a  fi de facilitar la seva ubicació tant als infants com als adults.

El conte a més de fomentar la cultura, també ensenya als infants a preservar la naturalesa i conscienciar-los de la seva importància. L’obra d’Antoni Gaudí és el fruit d’una gran capacitat d’observació i d’un gran interès per la naturalesa, ja que va aprendre observant minuciosament el cel, els núvols, l’aigua, les roques, les plantes…

Gaudí sempre deia: “buscar la inspiració a la naturalesa, l’originalitat és tornar a l’origen”, fent referència a la natura. De manera que Antoni Gaudí no és aquell arquitecte que tots coneixem, sinó un gran naturalista que s’inspira en la naturalesa per després crear grans obres arquitectòniques i fer una mica més alegra i més verda la ciutat de Barcelona.

És per aquest motiu, que el Gaudí del conte serà un arquitecte-jardiner molt especial, que tindrà molta feina revisant els projectes més signicatius de la seva arquitectura naturalista. Però ho farà d’una manera molt curiosa: podarà les flors mosaics dels bancs del Parc Güell, també els balcons de la Casa Milà per tal de donar-los-hi forma, observarà el seu petit dragó, amic d’infància, per a dissenyar el teulat de la Casa Batlló, regarà amb molta cura i cada dia la planta que creixerà i esdevindrà la seva obra més important fins a la fi dels seus dies: la Sagrada Família.

Més info: http://www.kalandraka.com/colecciones/nombre-coleccion/detalle-libro/ver/antoni-gaudi-2/

Antoni Gaudí de Dàlia Adillon, Editorial Kalandraka

gaudi2

gaudi1

Antoni Gaudí de Dàlia Adillon, Editorial Kalandraka

Antoni Gaudí de Dàlia Adillon, Editorial Kalandraka

Antoni Gaudí de Dàlia Adillon, Editorial Kalandraka

Antoni Gaudí de Dàlia Adillon, Editorial Kalandraka

Antoni Gaudí de Dàlia Adillon, Editorial Kalandraka

Antoni Gaudí de Dàlia Adillon, Editorial Kalandraka11061688_10152781249421588_272940019185282180_n

4