Relligadura manual de llibres

L’objectiu del curs és que els alumnes s’iniciïn al món de la relligadura manual del llibre utilitzant diferents tècniques d’enquadernació artesanals. Realitzant els seus propis llibres, llibretes, carpetes i àlbums. Utilitzant diferents tècniques d’enquadernació i diferents materials, seguint els seus criteris estètics.  I tractant sempre l’enquadernació com un mitjà d’expressió artístic.

Realitzarem un petit repàs de la historia del paper i característiques pròpies, tipus i usos. Com també de l’enquadernació manual del llibre. Aprendrem quines eines i materials són necessaris per dur a terme l’art de l’enquadernació. Distingirem les diferents parts del llibre així com les seves funcions. Aprendrem diverses tècniques d’enquadernació, i també serem capaços de distingir-les. Des de la carpeta, enquadernació japonesa, copta, long stitch, belga, americana, tapa solta… També aprendrem quines són les tècniques més adequades per a il·lustrar els dissenys de les nostres tapes.

Aquests són els resultats d’un workshop setmanal que ha durat un més. Amb l’objectiu de realitzar una bona enquadernació manual de qualitat de principi a fi. La relligadura manual de llibres requereix molta paciència i pràctica, però el resultat és un objecte artístic d’allò més bonic. El procés de realització és molt agraït, i els resultats: unes magnifiques llibretes per omplir de dibuixos, escrits, receptes, notes, fotografies… un objecte de regal molt original. Comencem!

Curs encuadernació manual de llibres

Imprimir

Imprimir

Imprimir    Imprimir

Imprimir

Imprimir

ImprimirImprimir

ImprimirImprimir